Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

21/2/10

Ζερβόδεξος

Την Παρασκευή 12/02/2010 έγινε ο αποκριάτικος χορός του 52. Μετά το κεφάτο πάρτυ όλα τα παιδιά βγήκαν στην αυλή του σχολείου για να παρακολουθήσουν τα δρώμενα που ετοίμασε η ΣΤ τάξη.
Οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης χόρεψαν το "Ζερβόδεξο", ένα ξεχασμένο παραδοσιακό χορό της Κρήτης. Πριν από πολλά χρόνια στην Κρήτη, οι άνθρωποι διασκέδαζαν πολύ με αυτόν το χορό τις μέρες της Αποκριάς, όπου χορεύοντας σούστα προχωρούσαν προς τα δεξιά και όταν η λύρα έκανε ένα ξεχωριστό ήχο άλλαζαν φορά και χόρευαν προς αριστερά. Η γρήγορη αλλαγή της φοράς του χορού δημιουργούσε ένα κωμικό θέαμα, αφού το κράτημα των χεριών ήταν κάπως περίπλοκο και καθώς άλλαζε η φορά οι χορευτές μπέρδευαν τα χέρια τους προκαλώντας σε όλους γέλιο.


       Οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της ΣΤ τάξης παρουσίασαν ένα μοντέρνο χορευτικό. Όλα τα κορίτσια, με το συγχρονισμό της κίνησής τους και την ομοιόμορφη εμφάνισή τους κατάφεραν να μεταδόσουν σε όλους απίστευτο κέφι και ευεξία.Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!

3 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΕΥΓΑΝΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ,ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ.ΖΗΤΩ!!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ!!

Ειρήνη Βαρδάκη

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΟΡΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Η ΚΥΡΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΟΝΑΖΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΧΟΡΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ "ΣΚΑΣΟΥΜΕ" ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ!!!


Ειρήνη Βαρδάκη

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΠΡΟΒΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟ 52!!!!! ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΑΤΑΛΙΩΤΑΚΗ

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)