Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

12/2/10

Καθαρή Δευτέρα

Με την Kαθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την ορθόδοξη εκκλησία ενώ ταυτόχρονα σημαίνει το τέλος των Αποκριών. Η Kαθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι χριστιανοί καθαρίζονταν
πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας αλλά και ημέρα αργίας για τους Χριστιανούς. Η νηστεία διαρκεί 40 ημέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο. Η Καθαρά Δευτέρα εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή του Πάσχα. Την Καθαρά Δευτέρα συνηθίζονται να τρώγονται νηστίσιμα φαγητά όπως: λαγάνα (άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται μόνο εκείνη την ημέρα), ταραμάς, χαλβάς με γεύση της αρεσκείας μας, λουμπίνια, ελιές, κουκιά χλωρά ή ξερά (τα ξερά κουκιά τα έλεγαν στα παλιά χρονιά ρούμφους), χταπόδι, σουπιές, καλαμαράκια και σαλιγκάρια αλλά και νηστίσιμα προϊόντα όπως λαχανικά και φασολάδα αλλά χωρίς λάδι. Επίσης συνηθίζεται το πέταγμα του χαρταετού!!!!!!!!! Ο καθένας είναι πολύχρωμος, εντυπωσιακός και επίσης υπάρχουν χαρταετοί σε πολλά σχέδια: άλλοι είναι σε σχήμα ρόμβου, άλλοι σε σχήμα εξάγωνου και άλλοι σε σχήμα οκτάγωνου. Όπως είναι οι δύο χαρταετοί στις εικόνες!!!!
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!!!!!!!!!
Αγγελική Ματαλιωτάκη
ΣΤ1

1 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ !!!!!!!!!!!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)