Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

17/2/10

Πιο κοντά στα νέα μας κτίρια

Δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου της Νομαρχίας για την ένταξη του σχολείου μας στο ΕΣΠΑ.
Ένα βήμα πιο κοντά στις νέες μας εγκαταστάσεις.
Επιτέλους οι υποσχέσεις χρόνων γίνονται πραγματικότητα.

"ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΚΑΡΟΥΝΤΖΟ

Ευοδώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η άψογη συνεργασία της Νομάρχη Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώς Σχοιναράκη – Ηλιάκη, με το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Θανάση Καρούντζο για την κοινή διεκδίκηση έργων, που με την ένταξή τους στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) θα δώσουν πνοή ανάπτυξης στο Νομό. Στα πλαίσια αυτά οι δυο τους συναντήθηκαν σήμερα στη Νομαρχία Ηρακλείου, όπου και υπέγραψαν για την ένταξη τριών έργων σχολικής στέγης, συνολικού προϋπολογισμού 6.250.000€ στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα για το 13ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το 52ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το 61ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.

Πρόκειται για τα πρώτα γόνιμα αποτελέσματα για την εξέλιξη των έργων στο Νομό, έπειτα από τη σχετική συνάντηση που είχε η κ. Σχοιναράκη με τον κ. Καρούντζο στο Νομαρχιακό Μέγαρο τον προηγούμενο μήνα και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων τόσο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης όσο και της Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν συντονιστεί οι άξονες συνεργασίας, προκειμένου να εξελιχθεί ταχύτατα η πορεία των έργων.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη τόνισε: «Μετά την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, το Θανάση τον Καρούντζο, εντάχθηκαν τρία έργα σχολικής στέγης, δύο νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο, στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για το 52ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενες αίθουσες, το 61ο Νηπιαγωγείο και 13ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο. Ο προϋπολογισμός των τριών αυτών σχολείων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ είναι 6.250.000€. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε και στη δημοπράτησή τους.

Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι κτιριακές υποδομές στην εκπαίδευση ενισχύονται με τρεις νέες, σύγχρονες σχολικές μονάδες και θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα βρισκόμαστε ξανά εδώ, υπογράφοντας τη σύμβαση για την υλοποίησή τους. Το 52o Δημοτικό Σχολείο και το 61o Νηπιαγωγείο βρίσκονται στον Εσταυρωμένο σε οικόπεδο που αγόρασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου με ίδια έσοδα πριν από 6 περίπου μήνες και το 13ο Νηπιαγωγείο βρίσκεται στην περιοχή της λεωφόρου Κνωσσού. Στεγαζόταν σε πολύ κακές κτιριακές υποδομές που δε συνάδουν με την εποχή αλλά και τις σημερινές ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το κτιριακό πρόβλημα στα νηπιαγωγεία είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τα δημοτικά τα γυμνάσια και τα λύκεια όμως έχουμε κάνει ένα σωστό προγραμματισμό και το επόμενο διάστημα θα δώσουμε και άλλες τέτοιες σχολικές μονάδες, αφού υπάρχουν έτοιμες μελέτες για ένταξή τους σε διάφορα προγράμματα και βεβαίως στο ΕΣΠΑ».

Από την πλευρά του ο κ. Καρούντζος ανέφερε: «Ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία ένταξης των σχολικών συγκροτημάτων στο ΕΣΠΑ. Θέλω να ευχαριστήσω την κα. Νομάρχη για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε, με την οποία ξεπεράστηκαν πολλά προβλήματα, και έχουμε μπει στη φάση της υλοποίησης. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι για το θέμα της Παιδείας τα κονδύλια είναι περίπου 80 εκ. ευρώ και είμαστε σε μια συνεχή συνεργασία με την κα. Διαμαντοπούλου, την Υπουργό Παιδείας, που και αυτή έκανε μια ολόκληρη γραφειοκρατική διαδικασία, γιατί κάθε σχολείο περνάει και μέσα από το Υπουργείο Παιδείας. Θέλω να ευχαριστήσω και την ίδια την Υπουργό για την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα που έδειξε για να ενταχθούν αυτά τα σχολεία και επίσης θέλω να πω ότι μελλοντικά σε επόμενες προκηρύξεις υπάρχουν χρήματα γι’ αυτόν τον τομέα και θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις».

Θα σας κρατούμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά το χρόνιο αίτημά μας για αξιοπρεπείς κτιριακές εγκαταστάσεις.

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)