Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

29/4/18

Δράσεις για την ενδοσχολική βία

    Την Παρασκευή 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν δράσεις για την ενδοσχολική βία από όλα τα τμήματα του σχολείου μας! Αρχικά οι μαθητές παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, διάβασαν βιβλία και δημιούργησαν αφίσες! Αφού ευαισθητοποιήθηκαν για τις επεκτάσεις που μπορεί να έχει μία βίαιη συμπεριφορά, βγήκαν στην αυλή του σχολείου, έγιναν μια τεράστια αγκαλιά και έστειλαν ηχηρό μήνυμα ειρήνης! Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες από τις δράσεις αυτές.


    Οι μαθητές της Α΄ τάξης παρακολούθησαν βίντεο που ευαισθητοποιούν σε θέματα ενδοσχολικής βίας και συζήτησαν για τα συναισθήματα που νιώθουν τόσο το θύμα όσο και ο θύτης. Στη συνέχεια, έγιναν ηθοποιοί και δραματοποίησαν κάποιες σκηνές σηκώνοντας την κατάλληλη καρτέλα συναισθημάτων!




    Αφού συζήτησαν για τις πράξεις και τις λέξεις που πληγώνουν τις καρδιές μας, αποφάσισαν να τις θεραπεύσουν βάζοντας τσιρότα στις πληγές όπου έγραψαν ευγενικά λογάκια! Με αφορμή το βιβλίο "Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε", βρήκαν για τί είναι χρήσιμα τα χέρια μας και έφτιαξαν τη δική τους αφίσα! 





    Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν την ταινία "Το καναρινί ποδήλατο". Οι μαθητές της Δ΄τάξης δημιούργησαν πανό με συνθήματα "Ειρήνης" και οι μαθητές της Β΄τάξης έστειλαν το δικό τους μήνυμα με το σύνθημα "ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"! 



    Τέλος, συγκεντρώθηκαν όλα τα τμήματα του σχολείου στην αυλή, έγιναν μια μεγάλη αγκαλιά και τραγούδησαν το "Ουράνιο τόξο" και το "Χέρια σαν κι αυτά"! Η λήψη των φωτογραφιών έγινε με drone από τον εκπαιδευτικό Νίκο Κωνσταντάκη! 





0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)