Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

22/4/18

Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

    Οι μαθητές της Α΄τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο 8ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το Σάββατο 21 Απριλίου! Πρόκειται για μία εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας παράλληλα και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που έχουν δημιουργήσει.





    Οι μαθητές της Α΄τάξης συμμετείχαν με μια ψηφιακή ιστορία που είχαν δημιουργήσει στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριoτήτων με τίτλο "Οι περιπέτειες ενός κουναβιού ... στο διάστημα" και της δράσης "Playing with Protons". To "Playing with Protons" είναι μια προσπάθεια να έρθουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου σε επαφή με τον επιστημονικό τρόπο σκέψης και τη σύγχρονη φυσική μέσα από δραστηριότητες STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics) και στηρίζεται στην πρωτοβουλία του πειράματος CMS του CERN. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα "Playing with Protons" και τις δραστηριότητες που έχουν υλοποιηθεί στον σύνδεσμο:

    Η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ έγινε σε συνεργασία το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών και το 26ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης από το 2ο Σχολείο Βουτών "υιοθέτησαν" τα πρωτάκια μας, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη εικόνα! 



 
    Η δουλειά των μαθητών μας ήταν εξαιρετική και η παρουσία τους στο φεστιβάλ δυναμική! Επιλέξτε τους συνδέσμους για να δείτε τις ψηφιακές ιστορίες που δημιούργησαν οι μαθητές του Α'1 και του Α'2 τμήματος.
    Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος και τη συμμετοχή στο φεστιβάλ από το σχολείο μας είχαν οι εκπαιδευτικοί Μαρία Λουμπάκη και Βούλα Σμαραγδάκη. Οφείλουμε να αναφέρουμε την εκπαιδευτικό πληροφορικής Φωτεινή Συλιγάρδου, από το 2ο Δ. Σχ. Βουτών, για την υποστήριξη και την καθοδήγηση! 
    Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη στήριξή του προσφέροντας μπλουζάκια με το λογότυπο του προγράμματος και του σχολείου για τους μικρούς μας μαθητές!

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)