Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

17/1/13

Άγιος Αντώνιος

Ο Μέγας Αντώνιος, ο αρχηγός του μοναχικού βίο, γεννήθηκε στη Αίγυπτο το 251 μ.Χ (ή το 264). Σαν παιδί ο Αντώνιος παρουσίασε πλούσια εσωτερικά χαρίσματα. Δυστυχώς, όταν ο Αντώνιος ήταν 20 περίπου ετών, οι γονείς του πέθαναν, αφήνοντας ορφανούς αυτόν και την μικρότερη αδερφή το. Ο Άγιος Αντώνιος ανέλαβε έτσι την επιμέλεια της αδερφής του χωρίς όμως - παρά την μεγάλη λύπη του - να σταματήσει στιγμή να ασχολείται με την Αγία Γραφή και τον Θεό.

Έτσι όταν άκουσε την ευαγγελική φωνή <<Ει θέλεις τέλειος είναι, ύπαγε πώληδόν σου τα υπάρχοντα και δος πτωχοίς, και έξεις   θησαυρό εν ουρανών , και δεύρο ακολουθεί μοι>>, την έκανε αμέσως πράξη. Μοίρασε όλα του τα υπάρχονται και την γονική του περιουσία στους φτωχούς, εγκατέλειψε την τύρβη του κόσμου και αναχώρησε για την έρημο έχοντας αφήσει την αδερφή του στις φροντίδες ενος παρθεναγωγείου με ενάρετες γυναίκες. Επί είκοσι χρόνια αντιμετώπισε απίστευτους πειρασμούς. Νύχτα και ημέρα έκανε ασκητικούς αγώνες με τους οποίους νέκρωσε τα σκιρτήματα των παθών, έφτασε στον βαθμό της απάθειας, υπερβαίνοντας τα όρια της ανθρώπινης φύσης. Οι ενάρετες πράξεις του έγιναν γνωστές και έφεραν πλήθος μιμητών, ώστε η έρημος μεταμορφώθηκε σε πόλη. Σ΄ αυτήν την <<πόλη>> ο Μέγας Αντώνιος ήταν ο νομοθέτης και ιδρυτής του μοναχικού βίου. Στην έρημο γνώρισαν τον Άγιο Αντώνιο, Μέγα Βασίλειος και ο Μέγας Αθανάσιος. Μέγας Αθανάσιος μάλιστα, έγραψε τον βίο του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου.

                     
                                                       
                                                                 Βελεγράκης Ηλίας , Δεληγιάννη Μαρία Στ1'



                                                                                        

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)