Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

1/6/18

Μια διαφορετική ξενάγηση...

Στον Αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας βρέθηκαν οι   μαθητές της Ε'1 τάξης του σχολείου μας με τη δασκάλα τους Μορφούλα Μανουηλίδου, στα πλαίσια υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος από το υπουργείο παιδείας: "Μαθητές ξεναγούν μαθητές σε αρχαία θέατρα".
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων υιοθέτησαν το αρχαίο θέατρο!! Κάποιοι  μαθητές ήταν ξεναγοί και κάποιοι άλλοι τουρίστες. Χωρίσαμε τα προσβάσιμα μέρη του θεάτρου σε 5 μέρη και ξεκινήσαμε την ξενάγηση. Μετά από ένα πρόλογο-παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας τα παιδιά παρουσίασαν τη γλυπτοθήκη με τα αγάλματα, τον ναό του Αγίου Τίτου, το ωδείο, τη Βασίλισσα των επιγραφών, που είναι η αρχαιότερη νομοθεσία στην Ευρώπη και τον πλάτανο κάτω από τον οποίο ζευγάρωσε ο Δίας με την Ευρώπη.
Μέσα σ ένα ευχάριστο κλίμα γυρίστηκαν τα πλάνα και αφού συνενώθηκαν έγιναν ταινία!!! Το απόγευμα της Πέμπτης 31-5-2018 τα παιδιά συνοδεία γονέων πήγαν στο KRITI TV  και μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους. Η ταινία καθώς και η συνέντευξη που έδωσαν τα παιδιά θα ανεβούν προσεχώς στο blog του σχολείου.
Από την πλευρά μου θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Διευθυντή του Σχολείου, στους συναδέλφους μου αλλά και στους γονείς που πάντα στηρίζουν όποια προσπάθεια. Ονομαστικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δύο μητέρες μαθητών της τάξης μου που ήρθαν εθελοντικά στη Γόρτυνα και με βοήθησαν στα γυρίσματα: την κυρία Στέλλα Ζαχαριάδη και την κυρία Νίκη Μαστροδήμου. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά που όταν θέλουν κάνουν θαύματα!!!! Αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά, αρκεί να έχουν το κίνητρο.Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Ρένα Τυλλιανάκη πρέσβειρα του διαζώματος στην Κρήτη για την αμέριστη βοήθειά της.

Η δασκάλα
Μορφούλα Μανουηλίδου







0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)