Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

31/5/18

Οι περιπέτειες ενός κουναβιού στο διάστημα


"Και μια που γίναμε ποιητές, συγγραφείς και παρουσιαστές γιατί να μη γίνουμε και ηθοποιοί;;;"
    Με τη φράση αυτή έκλεισε η παρουσίασή των μαθητών της Α΄τάξης στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Επόμενος στόχος ήταν η δραματοποίηση των ψηφιακών ιστοριών που οι ίδιοι δημιούργησαν, μέσα από μια θεατρική παράσταση. 
    "Τι σχέση μπορεί να έχει ένα περίεργο κουνάβι με το αγαπημένο μας φεγγάρι; Το CERN και τα πειράματα τα επιστημονικά με τα ταξίδια τα διαστημικά;". 
   Με αυτή την απορία ξεκίνησε η παράσταση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/5 στο σχολείο μας, όπου οι μαθητές της Α΄τάξης ξετύλιξαν την ιστορία τους ενσαρκώνοντας τους ρόλους των ηρώων που συναντούν το φεγγάρι, τα αστέρια και τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Οι μικροί μας μαθητές μάς εξέπληξαν ευχάριστα με το νάζι, τη σπιρτάδα στο βλέμμα και το χαμόγελο τους! 
Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε απονομή βραβείων συμμετοχής στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας σε όλους τους μαθητές. 

    Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό πληροφορικής Φωτεινή Συλιγάρδου για τη συνεργασία και τη στήριξη που μας παρείχε καθόλη την διάρκεια του προγράμματος Playing with Protons!

    Ευχαριστούμε, επίσης, τη δασκάλα μουσικής Ειρήνη Συσκάκη που καθοδήγησε τους μαθητές να τραγουδήσουν το "Μια γιορτή στη γειτονιά του Ήλιου", καθώς και τις δασκάλες των εικαστικών Αργυρώ Δρακουλάκη και Μαρία Αντωνίου για τη βοήθειά τους.

Οι δασκάλες της Α΄τάξης
Μαρία Λουμπάκη
Βούλα Σμαραγδάκη


















1 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Niki είπε...

Εξαιρετική παράσταση από ανθρώπους με όρεξη και αγάπη για τη δουλειά τους. Μπράβο και στους μικρούς ηθοποιούς!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)