Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

7/1/10

Χριστούγεννα στη Γερμανία

     Εκεί που μεγάλωσα εγώ, στη Γερμανία, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα διαφορετικά από εδώ. Την παραμονή της μέρας του Αγίου Νικολάου, τα παιδιά κρεμάνε κάλτσες στο τζάκι, βγάζουν τις μπότες
έξω από την πόρτα και βάζουν άδεια πιάτα πάνω στο τραπέζι του καθιστικού. Την επόμενη μέρα, όταν ξυπνούν τα παιδιά, οι κάλτσες, οι μπότες και τα πιάτα είναι γεμάτα γλυκά, σοκολάτες και μικρά παιχνιδάκια.

     Την παραμονή των Χριστουγέννων όλες οι οικογένειες πηγαίνουν το απόγευμα στην εκκλησία. Μόνο ένας μένει σπίτι, συνήθως, για να προετοιμάσει το χριστουγεννιάτικο δείπνο και να βάλει τα δώρα κάτω από το δέντρο. Ωστόσο, στην εκκλησία κάποια παιδιά παίζουν θέατρο, κάποια άλλα μουσικά όργανα και οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, τραγουδούν διάφορα παραδοσιακά τραγούδια. Όταν γυρνάνε σπίτι, το τραπέζι είναι έτοιμο και το δέντρο από κάτω είναι γεμάτο δώρα. Πριν όμως τα ανοίξουν τρώνε. Συνήθως μαγειρεύουν ψητά κρέατα με πατάτες, σάλτσες και λαχανικά. Το γιορτινό τραπέζι στρώνεται πολύ πλούσια και για επιδόρπιο τρώνε τούρτες, γλυκά ή παγωτά. Πολλές οικογένειες τρώνε και γεμιστή χήνα ή γαλοπούλα. Μετά το φαγητό όλη η οικογένεια είναι έτοιμη να γιορτάσει τα Χριστούγεννα.
     Το βράδυ πριν την Πρωτοχρονιά είναι το πιο ωραίο βράδυ για τα πιο πολλά παιδιά. Συνήθως δεν συναντιόμαστε μόνο με την οικογένεια, αλλά γιορτάζουμε με πολύ μεγάλη παρέα. Οι περισσότεροι Γερμανοί κάνουν ένα μεγάλο πάρτι με τους φίλους τους και στις δώδεκα η ώρα ακριβώς τσουγκρίζουμε όλοι με σαμπάνια και ο ουρανός αστράφτει από τα πολλά πυροτεχνήματα.
     Ο Δεκέμβρης είναι ο ωραιότερος μήνας στη Γερμανία, γιατί είναι ένας μήνας της φιλίας, της αγάπης και της οικογένειας.
Σελίνα Σίμσακ  ΣΤ1

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)