Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

16/12/09

Εκπαιδευτική έκδρομή Γ΄τάξη

Πολιτικό αεροδρόμιο












Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε εκπαιδευτική εκδρομή με την Γ΄ και Δ΄ τάξη του σχολείου μου. Πήγαμε στο πολιτικό αεροδρόμιο, στο στρατιωτικό (πολεμικό) αεροδρόμιο και στο στρατόπεδο ΣΕΑΠ Ηρακλείου. Αυτή την εκδρομή την περιμέναμε πώς και πώς επειδή λίγες μέρες πριν ήρθε ένας πιλότος στην τάξη μας και μας μίλησε για τα αεροπλάνα. Όταν πήγαμε στο πολιτικό αεροδρόμιο μας περίμενε ο πιλότος και μας ξενάγησε στον χώρο των αναχωρήσεων. Μετά μπήκαμε στο λεωφορείο των επιβατών και πήγαμε στην πίστα του αεροδρομίου. Εκεί μπήκαμε μέσα σε ένα αεροπλάνο, καθίσαμε στα καθίσματά του και είδαμε και το πιλοτήριό του από κοντά!


Στρατιωτικό αεροδρόμιο













Μετά πήγαμε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο όπου είδαμε λίγα πολεμικά αεροπλάνα. Επίσης είδαμε το μετεωρολογικό σταθμό και πώς «βγαίνει» ο καιρός. Εκεί είχε πολλά όργανα που μετρούν την θερμοκρασία, τη βροχή, την υγρασία, την ξηρασία και τον αέρα.







Ύστερα πήγαμε στο στρατόπεδο ΣΕΑΠ. Εκεί μας ξενάγησαν στους χώρους που κοιμούνται οι φαντάροι, στην τραπεζαρία που τρώνε και στους εξωτερικούς χώρους που κάνουν ασκήσεις.

Επίσης είδαμε πολλά όπλα, τανκς, πολυβόλα, μπαζούκας και άλλα πολλά. Μας κέρασαν ένα σάντουιτς και ένα νερό και μετά φύγαμε. Μου άρεσε πολύ αυτή η εκδρομή επειδή μπήκα σε ένα αεροπλάνο, είδα πιλότους, στρατιωτικούς και επειδή μπήκα σε ένα αληθινό τανκ.



Εύχομαι να ξαναπάω τουλάχιστον 2 φορές ακόμα με τη μαμά μου και με τον μπαμπά μου. Συγγραφέας Ελευθερία Κοτούπα !!! Γ1

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)