Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

21/12/09

Εκπαιδευτική εκδρομή Δ΄ τάξης

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ1 ΜΕ ΘΕΜΑ:
"Πώς πέρασα στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μου"

  Το Νοέμβριο πήγαμε όλη η τάξη εκδρομή με το άλλο τμήμα της τετάρτης και τα δύο τμήματα της τρίτης. Είχαμε προγραμματίσει να πάμε στο πολιτικό αεροδρόμιο, στην πολεμική αεροπορία και στο στρατόπεδο του Ηρακλείου,τη ΣΕΑΠ.
   Γύρω στις οχτώ και τέταρτο φύγαμε από το σχολείο για το πολιτικό αεροδρόμιο. Όταν φτάσαμε μας μίλησε ένας πιλότος κι έπειτα μας πήρε ένα λεωφορείο και πήγαμε σ'ένα μεγάλο χώρο που ήταν δύο αεροπλάνα. Ο μηχανικός του ενός αεροπλάνου μας μίλησε γι'αυτό και μετά μπήκαμε μέσα και καθίσαμε στις θέσεις. Μετά, δυο-δυο μπαίναμε στο πιλοτήριο και βγαίναμε έξω. Όταν τελείωσε η ξενάγησή μας εκεί, μπήκαμε στο λεωφορείο και ξεκινήσαμε για την πολεμική αεροπορία.
   Το πολεμικό αεροδρόμιο βρισκόταν λίγο πιο πέρα, αλλά αρκετά μακριά για να περπατήσουμε μέχρι εκεί. Είδαμε ένα αεροπλάνο της "sky express" και μπήκαμε κιόλας! Είδαμε, επίσης, δύο πολεμικά αεροπλάνα ν'απογειώνονται και να προσγειώνονται. Στη συνέχεια, κάναμε ένα διαλειμματάκι εκεί κοντά σ'ένα μικρό δασάκι της πολεμικής αεροπορίας. Εκεί υπήρχε κι ένα πολεμικό αεροπλάνο, το F-5. Επίσης είδαμε διάφορα μετεωρολογικά όργανα κι ένα απ'αυτά είχε μια μπάλα μ'ένα χαρτάκι που όσο καίει, τόση είναι η θερμοκρασία της περιοχής. 
   Αμέσως μετά πήγαμε στη ΣΕΑΠ, που είναι ένα τεράστιο στρατόπεδο. Εκεί μας ξενάγησαν στο χώρο και μάλιστα είδαμε πολλούς στρατιώτες. Μας πήγαν στην τραπεζαρία όπου τρώνε οι φαντάροι και μας κέρασαν σάντουιτς και νερό. Έπειτα μας έδειξαν διάφορα όπλα και οχήματα, όπως τανκ, πολυβόλα, μπαζούκα, κ. ά. Μπήκαμε και σ'ένα άρμα που ήταν πολύ στενά. Στη συνέχεια μας έδειξαν ένα βίντεο όπου οι φαντάροι έκαναν διάφορες ασκήσεις στη γη, στη θάλασσα και στον αέρα, ώστε σε περίπτωση που γίνει πόλεμος να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν.
   Μου άρεσαν πολύ όλα τα μέρη που επισκεφθήκαμε, αλλά περισσότερο μου άρεσε η στιγμή που μπήκαμε στο αεροπλάνο, όπως και τα διάφορα όπλα που είδαμε στο στρατόπεδο.
   Πέρασα πάρα πολύ ωραία στην εκδρομή και ενθουσιάστηκα με όλα αυτά που είδα. Ήταν υπέροχα και εύχομαι να πάω ξανά σ'αυτά τα μέρη! 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ
  
 -ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

-ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ



- ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ(ΣΕΑΠ)

 



 

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)