Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

4/12/17

«Δόντια Δυνατά – Χαρούμενα Παιδιά»,

Υλοποίηση προγράμματος «Δόντια Δυνατά – Χαρούμενα Παιδιά»,

Στα πλαίσια του Προγράμματος Πρόληψης και Αγωγής Στοματικής Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης «Δόντια Δυνατά – Χαρούμενα Παιδιά», ολοκληρώθηκε η δράση για τη στοματική υγεία των παιδιών σας. Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών για τη στοματική υγεία μέσα από την βιωματική μάθηση και η ενημέρωση των οικογενειών τους για την κατάσταση της στοματικής υγείας των παιδιών.

 Επίσης έγινε στους μαθητές μια απλή εξέταση με εργαλεία μιας χρήσης/αποστειρωμένα και  αυστηρούς κανόνες υγιεινής για να προσδιοριστεί η υγεία των δοντιών και των ούλων και στη συνέχεια έγινε φθορίωση των δοντιών των παιδιών για την πρόληψη της τερηδόνας στην ηλικία αυτή. Η φθορίωση είναι μια ασφαλής μέθοδος πρόληψης για την προστασία των δοντιών των παιδιών από την τερηδόνα. Έχει αποδεδειγμένη αντιτερηδογόνο δράση και αποτελεσματικότητα στη μείωση της τερηδόνας.
Κάθε παιδί, μετά την εξέταση, έλαβε μια ενημερωτική επιστολή σχετικά με τα ευρήματα. Όλες οι διαδικασίες έγιναν από ειδικευμένους οδοντιάτρους και προσωπικό της 7ης ΥΠΕ Κρήτης  στους χώρους του σχολείου.

Τα παιδιά  είχαν μαζί τους την οδοντόβουρτσά τους,  για επίδειξη στοματικής υγιεινής και για να βουρτσίσουν τα δόντια τους πριν την εξέταση.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σε τέσσερις επισκέψεις (από 1 μέχρι 22 Νοεμβρίου 2017 κάθε Τετάρτη) από την ομάδα των οδοντογιατρών.

     Το Σχολείο μας, ευχαριστεί το ΠΕΔΥ Ηρακλείου και την  7η ΥΠΕ Κρήτης για την άμεση ανταπόκριση στο παραπάνω αίτημα .

Από τη Δ/νση του  Σχολείου

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)