Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

12/10/15

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

   Την 1η Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους  το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων την καθιέρωσε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ο θεματικός άξονας της ημέρας αυτής είναι: <<Σχολικός Αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραoλυμπιακά Αθλήματα.
   Στις 5 Οκτωβρίου λοιπόν τα παιδιά του σχολείου μας παρακολούθησαν βίντεο σχετικό με τον θεματικό άξονα της ημέρας και τις υπόλοιπες ώρες έγινε μάθημα, ενώ την επόμενη ημέρα πήγαμε εκδρομή στο Λίντο soccer. Εκεί πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, σκυταλοδρομίες, αθλοπαιδειές όπου τα παιδιά αποκόμισαν όλα τα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
   Η Β' τάξη παρουσίασε τη <<Διελκυστίνδα>> και το παιχνίδι <<πέρασμα στεφανιού στον κύκλο>>. Η Γ' τάξη έπαιξε τις <<ουρίτσες>> και το <<ποιος θα σπάσει το μπαλόνι στο πόδι>>. Η Δ' τάξη μας διασκέδασε με την αυγοδρομία και η Ε' τάξη με τη σκυταλοδρομία  <<χτίζω και χαλώ>>. Τα παιδιά της ΣΤ' τάξης μας παρουσίασαν δύο παραολυμπιακά αθλήματα: δρόμο ταχύτητας με αναπηρία στο άνω άκρο και δρόμο αντοχής τυφλών. Μια ομάδα κοριτσιών  εκτέλεσε πρόγραμμα ακροβατικής γυμναστικής και στο τέλος απολαύσαμε ένα εξαιρετικό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στα αγόρια του ΣΤ1' και ΣΤ2'.



























Για να δείτε τα βίντεο πατήστε εδώ:




3 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Unknown είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ.

barbara al είπε...

Συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά και στη γυμνάστρια που οργάνωσε τα παιχνίδια και τα αθλήματα για όλα τα παιδιά! Μπράβο!

Unknown είπε...

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1277646&srvid=-1#.VjPefmk1UaA.facebook

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)