Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

20/12/11

Έρχονται Χριστούγεννα... η σκέψη του Δ2 τρέχει...

     ...σ' έναν πιο όμορφο κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, οικονομικά προβλήματα και πόνο. Θα 'θελα να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου ένα μεγάλο χαμόγελο στο στόμα. Επίσης η γέννηση του Χριστού να φέρει ευτυχία και υγεία στην οικογένειά μου. Μακάρι το άστρο της Βηθλεέμ να φωτίσει αυτούς που κυβερνούν τον κόσμο, να κάνουν πιο σωστά πράγματα για τους ανθρώπους και να δώσουν χαρά και γέλιο στα παιδάκια που υποφέρουν.
Μιχαήλ- Πανορμίτης Αντωνακάκης

       Θα 'θελα τα παιδιά που δεν έχουν να φάνε να τα βοηθήσει ο Θεός, αλλά και οι άνθρωποι που έχουν κάτι που τους περισσεύει. Τώρα που έρχονται Χριστούγεννα οι άρρωστοι άνθρωποι να έχουν ό,τι έχουν χάσει, υγεία και χαρά. Θα 'θελα επίσης όλοι οι άνθρωποι αυτά τα Χριστούγεννα να έχουν ό,τι επιθυμούν στη ζωή τους.
Ραφαέλα Γιαννακάκη


     Τα Χριστούγεννα είναι η πιο σημαντική γιορτή της Ορθοδοξίας για πολλούς λόγους, αλλά ο σημαντικότερος είναι η γέννηση του Χριστού! Εμένα και όλα τα παιδιά μας συμφέρει γιατί παίρνουμε δώρα. Ακόμα και η μαμά μου που έχει γιορτή, αντί να της παίρνω δώρα, μου παίρνει αυτή. Αυτό δεν το έχω καταλάβει. Δυστυχώς όμως δεν παίρνουν όλα τα παιδιά δώρα και αυτό με στενοχωρεί! Όλα τα παιδιά έχουν την ίδια αξία και γι' αυτό όλα αξίζουν το ίδιο: Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φροντίζουμε τα παιδιά και όχι μόνο τα Χριστούγεννα.
Παυλίνα Σκουλικάρη

      Θα πρότεινα να κάνουμε κάποιες αλλαγές τώρα που θα έρθουν Χριστούγεννα. Ας πούμε ένα άνθρωπος με οικονομική άνεση να δώσει κάτι στα φτωχά παιδιά. Παράδειγμα: παιχνίδια, δώρα για τα Χριστούγεννα, ρούχα, φαγητό, νερό και επίσης κάποια λεφτά για να μπορούν να ζήσουν!!!
Αλεξάνδρα Παπαδάκη

     Εγώ για τα Χριστούγεννα θα ήθελα να βοηθήσω ανθρώπους που δεν έχουν λεφτά. Σ' αυτούς τους ανθρώπους θα έδινα ζεστά ρούχα για να μην κρυώνουν. Σ' αυτά τα παιδιά που είναι στους δρόμους και ψάχνουν να φάνε είναι καλό να δίνουμε και χρήματα. Τα λυπάμαι πολύ αυτά τα παιδιά. Δεν ξέρω για σας, αλλά πιστεύω να τα λυπάστε κι εσείς. Εγώ θα τους έκανα δώρο για Χριστούγεννα ένα σπίτι που δε χρησιμοποιείται από ανθρώπους. Με αυτό το δώρο θα περνούσαν πολύ καλά.
Μάνος Κεϊβάνι

     Τα Χριστούγεννα θέλω όλοι οι άνθρωποι του κόσμου να είναι ευτυχισμένοι. Όλοι οι άνθρωποι, μικροί - μεγάλοι έχουν δικαίωμα να περάσουν ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Ακόμα κι αν είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που θα περάσουν ευτυχισμένα.
Μαρία Κουκλινού

     Τα Χριστούγεννα η σκέψη μου τρέχει στα παιδιά που δεν έχουν σπίτι και φαγητό. Θέλω όλα τα παιδιά να είναι χαρούμενα και να έχουν φαγητό και σπίτι.
Αφροδίτη Καββαδάτου

     Τα Χριστούγεννα αυτά μαζί με τα δώρα ο Άγιος Βασίλης να φέρει στα παιδιά που δεν έχουν στέγη, νερό και φαγητό ό,τι χρειάζονται. Βέβαια να μην ξεχάσει κι εμάς. Γι' αυτό πρέπει να μην ξεχάσει κανένα παιδί και αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα πιο ξεχωριστά απ' όλες τις χρονιές.
Ελευθερία Καρπουζάκη

     Όταν βλέπω τα φτωχά παιδάκια στους δρόμους, με πιάνει τρέλλα. Γι' αυτό θα ζητούσα αγάπη και φροντίδα σαν ευχή. Σαν δώρο θα προσπαθούσα να τους έφτιαχνα ένα σπίτι για να μείνουν.
Πόπη Αναστασάκη

2 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Εύα Λειτουργάκη είπε...

Εύχομαι
οι σκέψεις σας, που είμαι σίγουρη ότι έχουν βγει αυθόρμητα από την αγνή, καθαρή καρδούλα σας, να πραγματοποιηθούν.
Συνεχίστε να περνάτε καλά και δημιουργικά με τη σπουδαία δασκάλα σας.

Ανώνυμος είπε...

Τα χριστούγενα είναι η πιο χαρούμενη
γιορτή του χρόνου.Γι αυτό όλοι οι
άνθρωποι πρέπει να τα γιορτάζουν.
Σταύρος Μαυράκης
Δ2

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)