Τα σχόλια στις αναρτήσεις δίνουν κουράγιο στους δασκάλους και στους μαθητές να συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο. Γράψτε και τη δική σας γνώμη πατώντας στο σύνδεσμο των σχολίων, στο τέλος κάθε άρθρου.

Σελίδες

8/4/10

Κνωσός

«Επίσκεψη στην Κνωσό»
Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα επισκεφτήκαμε την Κνωσό και το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου μαζί με το άλλο τμήμα της τρίτης τάξης.









     Στην αρχή είδαμε τις κουλούρες που εκεί μέσα πετούσαν τα υπολείμματα από τις θυσίες που έκαναν. Μας μιλούσε μια ξεναγός και μας εξηγούσε ό,τι βλέπαμε. Είδαμε ένα ιερό και διάφορους βωμούς. Εκεί κοντά μάλιστα υπήρχαν κέρατα ταύρου. Μετά είδαμε διάφορες τοιχογραφίες, όπως τον πρίγκιπα με τα κρίνα. Μετά είδαμε το θρόνο του βασιλιά και τον βόρειο προμαχώνα. Εκεί κοντά ήταν και το καθαρτήριο, εκεί δηλαδή που πλένονταν οι επισκέπτες όταν έρχονταν για πρώτη φορά στην Κνωσό. Πήγαμε και στο δρόμο του ζατρικίου και είδαμε και τις μεγάλες αποθήκες με τα τεράστια πιθάρια. Δεν ξεχάσαμε να δούμε και το λουτρό της βασίλισσας με τη γνωστή τοιχογραφία των δελφινιών. Περάσαμε από την κεντρική αυλή, που ίσως εκεί να έκαναν τα ταυροκαθάψια. Μετά πήγαμε στο θέατρο, καθίσαμε φάγαμε, ήπιαμε και γυρίσαμε πάλι στο λεωφορείο για να πάμε στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου.
     Εκεί είδαμε πολλά και εντυπωσιακά κοσμήματα, όπως το χρυσό δαχτυλίδι του Μίνωα και πάρα πολλά αγγεία όπως το πέτρινο αγγείο σε σχήμα κεφαλής ταύρου και το πήλινο λιοντάρι. Είδαμε μάλιστα και διάφορες τοιχογραφίες όπως τον γνήσιο πρίγκιπα με τα κρίνα, την Παριζιάνα, το γαλάζιο πουλί, τον ιερέα που κρατάει ένα ρυτό και τα ταυροκαθάψια. Εντυπωσιακός ήταν και ο δίσκος της Φαιστού και οι πολλοί χρυσοί διπλοί πελέκεις. Μας άρεσαν πάρα πολύ όλα αυτά που είδαμε από κοντά και εντυπωσιαστήκαμε, γιατί αλλιώς είναι να τα ακούς στο μάθημα της Ιστορίας και να τα βλέπεις από εικόνες και αλλιώς είναι να τα βλέπεις από κοντά και να τα θαυμάζεις. Θα θέλαμε να ξαναπάμε χιλιάδες φορές ακόμα μαθαίνοντας χιλιάδες πράγματα!

Μήτρογλου Γιώργος και Βελεγράκης Ηλίας
μαθητές Γ1

0 Σχόλια. Πάτησε εδώ για να γράψεις τη γνώμη σου:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μας ευχαριστούσε αν βλέπαμε ποιος σχολιάζει τα άρθρα μας.
Οι μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου

(Αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό επιλέξτε Ανώνυμος. Για να φανεί το όνομά σας θα πρέπει να το γράψετε στο σχόλιο)